Gila Ridge High School

Hi everyone!

Nu ben ik ongeveer drie weekjes verder, twee en half.. En ben vandaag 2 weken in mijn gastgezin, als ik het goed heb!

Ik ben net wakker geworden, het is hier nu bijna7 uur. Voor jullie is het al bijna 10 uur s'avonds. Heel raar:)

Maar goed, vorige week was mijn eerste school week! Spannend!

Gelukkig hoefde ik pas dinsdags naar school in verband met een feestdag op maandag, jup.. alle feestdagen hier krijg ik vrij voor!

Dinsdag gingen we eerst naar de counseler, ik ben de nederlandse naam voor dat kwijt, sorry! Daar had ik mijn vakkenpakket gekozen..

Je kon hele rare dingen kiezen zoals, fashion en aardewerk.. Heel vaag.. Uiteindelijk is dit mijn rooster, voor het hele jaar, elke dag het zelfde.. BORING!

1. Spanish

2. Algebra II (vergelijkbaar met Wiskunde B)

3. Chemistry II (heeeel makkelijk, is basis scheikunde, wat ik al heb afgesloten in NL, ik heb deze week een A gehaald voor mn test, das tussen de 9 en de 10!)

4. Lunch (de lunches op school zijn verdeeld over 3 lesuren, omdat er zo veel leerlingen zijn)

5. Dance II (dansles, in december hebben we optreden!)

6. Economics and Government (heeel stom!)

7. English Speech (Dat is presentaties doen enz!)

8. Biology Anatomy & Physology

Dat is dus mijn rooster.. Ik heb geen pretpakket gekozen, ik wou iets wat aansluit op mijn vervolg opleiding in Nederland, vandaar!

Daarna hadden we een rondleiding, en gingen we boeken halen in de bookstore.. De mevrouw van de bookstore heeft lang geleden in Vlaanderen gewoont, en praat Nederlands tegen me! Haha!

Verder is iedereen op school erg benieuwd naar wie je bent, er word veel over de Foreign Exhange Students gepraat. De hele school wist dat er een Nederlands meisje was, terwijl ik nog amper mensen kende, haha! Verder zijn er nog 10 andere FES op deze school. Onder andere uit Duitsland, Tsjechie, Italie, Brazilie en Macedonie. Ik weet niet of dat goed geschreven is.. Mijn Nederlands gaat heel hard achteruit, dat merk ik wel.

Laatst sprak iemand me aan:'Hey, you're the Dutch girl, right?'

En verder is iedereen heel erg geinteresseerd naar Amsterdam en de leeftijdsgrens van alcohol en naar het Nederlandse scholensysteem. Het is namelijk heel anders!

Je gaat vanaf 9th grade, freshman, naar High School. Tot en met 12th grade, waar ik in zit, dat is het laatste jaar, waarin je graduate.. Ehm, waar in je slaagd voor je examen. Daarna ga je naar College, en als je heel slim bent naar University.. Maar het niveau op high school ligt hier veel lager.. Dan wat ik op de HAVO gewend was. Alle jaarlagen zitten hier namelijk door elkaar gegooid in een les en alle niveaus ook. Ze kennen hier geen niveaus. Verder moet je aan het eind van je High School voldoende credits voor elk vak hebben. Je bent vrij om te kiezen welkevakken je wilt elk jaar. Behalve dat je perse Engels, Wiskunde en Social Studies moet elk jaar. Als je aan het eind van je high school maar alle vakken hebt gehad!

Dat is in het heel kort het scholensysteem.

Ik ben nu naar twee wedstrijden van de school geweest in Football, ons schoolteam, de Hawks, zijn heel goed. Deze week, gisteren wonnen ze met 68-0!!!!

Veel ouders gaan kijken naar de games en veel leerlingen gaan erheen om gezellig te praten en zo.

Vorige week had ik maar drie dagen les in plaats van 4, want op donderdagavond, viel de stroom uit hier! Haha, dat was wel heel erg balen, want ook de airco had het loodje gelegd. vanaf 4 tot 9 hebben we zonder stroom gezeten, en in het zwembad gelegen.. Ik hoorde dat het zelfs op het Nederlandse nieuws was.. Bijna heel Zuidelijk VS lag eruit en een ddeel van Mexico. Alleen op de basis hadden ze stroom. Dat was net de dag dat de oma van de jongens en moeder van Wendy hier was. Jammer, want die moesten toen naar huis! Toen liepen we savonds naar vrienden toe.. en onderweg gingen ineens overal lampen aan, de stroom kwam terug!

Maar ik hoefde daarom vrijdag dus niet naar school!:D

Deze week ben ik wel de hele week naar school geweest. Ik heb al best veel tests gehad en al een presentatie gedaan, mensen die dan nog niet weten dat je uit het buitenland komt, horen dat meteen als je presenteerd:)

Ik heb al vrienden gemaakt, zowel FES als Amerikaanse mensen:)

Nu is het weekend en ben benieuwd wat we gaan doen vandaag.. morgen komen er vrienden. en maandag mag ik weer naar school.

Laat wat weten!:)

Liefs uit Yuma!

Els

Hoi Eva,

Leuk om weer iets van je te horen. Het lijkt mij wel interesant om zoveel mensen te leren kennen.
Hopelijk heb je ook een leuk weekend.

Groetjes van ons allemaal uit Rijkevoort en ook van Opa en Oma.

Eva

Dankjewel Els! Ik vind het leuk om wat te horen!
Groetjes terug!

Benigna

Via skype en facebook houden we natuurlijk steeds contact. Maar je blog lezen is toch ook wel erg leuk.!

Stella

Ha die Eva !

Was leuk om vanavond even met jou te "chatten".
Zo ver weg, maar dan ook eventjes weer lekker dichtbij !!
Slim om een pakket te kiezen, dat aansluit op je vervolgstudie. Al klinkt het "pretpakket", ook wel verleidelijk !!
Goed om te lezen, dat je, jouw draai, al lekker gevonden hebt !! Al bijna een American Girl !

Dikke knuffel van ons allemaal !!!

Sandra

Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt.

T lijkt me wel lastig om in t engels te presenteren daar:O Doe ik je niet na.. Maar kan me wel voorstellen dat je Nederlands achteruit gaat, als je t enige Nederlandse meisje op die school bent.

Geniet er maar lekker van!

x Sandra

Roy en Linda

Haa Eva!

Echt leuk om je verhalen te lezen en je foto's te zien!
Mooi dat je het goed naar je zin hebt!
Heel veel plezier en geniet ervan!

Liefs Roy en Linda
(natuurlijk ook van ons pap en mam en een pootje van Kyra!)

Moniek

Hi dear,
Wat een heerlijk verhaal toch weer...Ik vind het wel erg knap dat je nu al een presentatie hebt gedaan. Heel stoer! Leuk om die engelse woorden tussendoor te lezen. geeft niks hoor, is juist wel leuk!
Ga deze week eens bij paps en mams op de kofie. Dan hoor ik vast meer.
Kus uit Gennep XXX

nona

Heee eva wat leuk klinkt het alemaal zeg! het klinkt echt als zo'n film leven hahaha.
die schoolsystemen zijn echt heel anders, en ik geloof dat ik het door jou verhaal nu gewoon snap hahaha.
heeeel veel plezier, het is leuk je blogs te lezen!
xxxxxxxx

Nicole

Heei Eva,

Het is er super leuk, zo te horen!!
Kei leuk dat je het daar na je zin hebt.
Ben best wel jaloers! lijkt me een leuke ervaring!
In ieder geval, heel veel plezier daar!!

Liefs, dikke knuffel Nicole!

Anneline

Hee eva!
Leuk dat je weer een blog hebt geschreven, vooral blijven doen! Leuk dat iedereen je als 'dat buitenlandse meisje' ziet, dan krijg je veel contact met anderen!
xxxxxxx

Rosita

Hallo Eva, wat leuk om je zo te volgen. Zo te lezen ben je al goed aan het socializen...... Zal wel afkikken zijn met studeren als het daar een stuk makkelijker is haha Veel plezier en kijken al uit naar je volgende blog
liefs van ons

Els Blom

Hoi Eva,

Eindelijk weer je verhaal kunnen lezen en ben weer op de hoogte van alles.
We zijn wel een beetje jaloers op jouw vakantie naar Hawai, ga er maar lekker van genieten, je hebt het verdient!

Heel veel groetjes, Els en de rest.

Stephanie

Hoi eva,
Je kent mij niet, maar lees graag reisverhalen!
Ik doe dit jaar eindexamen havo en dan ga ik ook High school volgen in de USA. Bij welke organisatie sta je ingeschreven en had je ook een regio voorkeur ingediend? Ik zit hier namelijk
nog over te twijfelen. In het westen is het wel veel mooier weer!
Have fun there!

Eva

Hey Stephanie!
Mijn email is [email protected]
Leuk om te horen! Ik vind het leuk je vragen te beantwoorden. Ik Ben met travel active. Ik had voorkeurregio noord west. Compleet anders dus!